Historie

Het is alweer 39 jaar geleden dat iemand op het idee kwam om een truckshow te organiseren op het terrein van café “De Turfschop” en transportbedrijf “W. van Eijk” te Liessel. Op deze eerste truckshow stonden ongeveer 80 vrachtwagens. Het was opvallend dat hier veel buitenlandse chauffeurs aan deelnamen.

In oktober van hetzelfde jaar werd de truckersclub opgericht en kreeg de naam “Turftruckers Liessel”. Het daaropvolgende jaar hebben we de gehandicapten uit de regio de dag van hun leven bezorgd door ze als passagier mee te laten rijden. Omdat dit extra zorgvuldig moet gebeuren hebben we in overleg met “Het Zorgenkind” besloten om daar voortaan een andere dag voor te kiezen. Elk jaar in de maand mei wordt daardoor de “Peelland Truckrun” georganiseerd waar “Turftruckers Liessel” ook jarenlang haar steentje aan heeft bijdragen.

In de afgelopen 39 jaar is het ledenbestand van “Turftruckers Liessel” gestegen naar zo’n 100 leden en is de truckshow uitgegroeid tot een evenement met ruim 700 deelnemers. Hierdoor zijn we een aantal keer genoodzaakt geweest om te verhuizen. Eerst naar manege “De Leensel”, vele jaren later naar een groot weiland tussen de Snoertsebaan en de Leijsingweg. Na vijf jaar daar de truckshow te hebben gehouden, hebben we een uitstapje gemaakt naar het plaatsje Vlierden. In 2013 hebben we weer een nieuwe locatie weten te bemachtigen in Liessel aan de Hazeldonkseweg. Een uitstekende locatie om Truckshow Liessel voort te zetten!

Als vereniging zijn we bijna het hele jaar bezig met het voorbereiden van Truckshow Liessel zodat we in augustus een goed georganiseerd evenement neer kunnen zetten. Ook organiseren we door het hele jaar heen verschillende keren iets voor onze leden. Zo hebben we een nieuwjaarsborrel en een vrijwilligersavond! Voor de kinderen hebben we in december de sinterklaasviering waarbij de kinderen een klein cadeautje krijgen.

We hopen dat we met onze actieve leden weer een geweldige truckshow kunnen organiseren!